DECA IZ VOZA – Viola Ardone

10,40 

Ponekad smo, kako bismo pošli u susret sopstvenoj sudbini, primorani da odustanemo od svega, čak i od majčinske ljubavi. Nijedan roman dosad nije to opisao s tako tvrdoglavom iskrenošću. Ameri...pročitaj više

2 na zalihi

prodato u poslednjih sati

POŽURITE! SAMO OSTALO NA LAGERU.

Trust badget image
SKU: 27488 Categories: , , , ,

Opis

Ponekad smo, kako bismo pošli u susret sopstvenoj sudbini, primorani da odustanemo od svega, čak i od majčinske ljubavi. Nijedan roman dosad nije to opisao s tako tvrdoglavom iskrenošću.

Amerigo 1946. godine napušta svoj kvart u Napulju, i ulazi u voz. Zajedno sa hiljadama druge djece s juga Italije, prelazi čitavo poluostrvo da bi proveo nekoliko mjeseci u domu jedne sjevernjačke porodice. Riječ je o inicijativi koju je organizovala Komunistička partija kako bi se mališani izvukli iz bijede poslijeratnog perioda. S radoznalošću i lukavošću sedmogodišnjeg dječaka odraslog na ulici, Amerigo nam opisuje Italiju koja se oporavlja od rata kakvu još nismo vidjeli.

I povjerava nam svoju potresnu priču o razdvajanju i mladalačkoj patnji, od koje se ne može pobjeći i koja je jedini put ka odrastanju.

povez: mek
broj strana: 215
pismo: latinica
format: 140 x 200

Dodatne informacije

Brend

Stela

Odrasli

Muški, Unisex, Ženski

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “DECA IZ VOZA – Viola Ardone”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

SKORO PREGLEDANO

Deca iz voza Viola Ardone istorijski roman

DECA IZ VOZA - Viola Ardone

Menu
Kategorije