PRAVO NA PRIGOVOR-Brajan Stivenson

12,60 

Ne možete suditi o punom potencijalu osobe na osnovu njenih grešaka iz mladosti. Nezaboravna istinita priča o milosti iz pera jednog od najinspira­tivnijih advokata svih vremena. Ova priča pre...pročitaj više

6 na zalihi

prodato u poslednjih sati

POŽURITE! SAMO OSTALO NA LAGERU.

Trust badget image
SKU: 23045 Categories: , , , , ,

Opis

Ne možete suditi o punom potencijalu osobe na osnovu njenih grešaka iz mladosti.

Nezaboravna istinita priča o milosti iz pera jednog od najinspira­tivnijih advokata svih vremena. Ova priča predstavlja i svojevrstan apel da se zaustavi neosnovano hapšenje širom SAD.

Brajan Stivenson je na početku svoje karijere osnovao neprofitnu advokatsku kancelariju Inicijativa za jednaku pravdu (Equal Justice Initiative, EJI) u Montgomeriju, u Alabami, s namjerom da zastupa siromašne i nepravedno osuđene zatvorenike.

Knjiga Pravo na prigovor prati razvoj male Stivensonove kancelarije, koja se suočava s najvećom stopom smrtnih presuda i pogubljenja u SAD, ali uspijeva da pokrene kampanju protiv osuđivanja maloljetne djece na smrtnu kaznu i pred američku naciju iznese revolucionarna stanovišta o istorijatu rasnih nepravdi.

Jedan od Stivensonovih klijenata bio je Volter Makmilan, mla­di crnac koji je osuđen na smrt zbog ubistva bjelkinje koje nije počinio. Njegov slučaj pokazuje kako je smrtna kazna u Americi direktna posledica korumpiranog sistema, koji je nesumnjivo na strani bogatih i krivih, a ne siromašnih i nevinih.

prevodilac: Uroš Nikolić
povez: mek
broj strana: 320
pismo: latinica
format: 140 x 200

Dodatne informacije

Brend

Stela

Odrasli

Muški, Unisex, Ženski

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “PRAVO NA PRIGOVOR-Brajan Stivenson”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

PRAVO NA PRIGOVOR-Brajan Stivenson

Menu
Kategorije