100 MONTESORI AKTIVNOSTI ZA OTKRIVANJE SVIJETA 3-6 godina

14,80 

Prema mišljenju Marije Montesori, cilj vaspitanja jeste da se djetetu prenese obrazovanje koje mu omogućava da postane cjelovita osoba, prilagođena svom vremenu i svojoj sredini. Zbog toga ono mora...pročitaj više

14 na zalihi

prodato u poslednjih sati
Trust badget image
SKU: 3269 Categories: , , , ,

Opis

Prema mišljenju Marije Montesori, cilj vaspitanja jeste da se djetetu prenese obrazovanje koje mu omogućava da postane cjelovita osoba, prilagođena svom vremenu i svojoj sredini. Zbog toga ono mora da shvati svijet koji ga okružuje, da proučava život oko sebe i da oseti da predstavlja njegov dio.

Discipline kao što su geografija, botanika, zoologija, vrijeme i kosmos zanimaju djecu i povezuju ih sa svijetom. U pristupu ovim različitim temama, u Montesori školama koriste se veoma različite pedagoške aktivnosti: čitanje i pisanje, manipulisanje predmetima, razvrstavanje po parovima, klasifikacija, posmatranje.

Marija Montesori stvorila je veoma obiman materijal – kom dijete pristupa dok je još veoma malo – koji ga vodi do toga da sebi postavlja pitanja i otkriva informacije. Za djecu uzrasta od 3 do 6 godina, ovaj materijal je pre svega senzorni i povezan je sa realnim stvarima. Apsorpcija znanja pomoću čula dovodi do razvoja senzorne memorije, koja omogućava strukturisanje inteligencije.

U ovoj knjizi predloženo je 100 aktivnosti koje pozivaju dijete da posmatra, koristi svoje ruke i eksperimentiše kako bi samo otkrilo svijet:

• geografije;

• prirode i botanike;

• svijet životinja;

• fizički svijet;

• vrijeme

povez: mek
broj strana: 224
pismo: latinica
format: 147 X 200

Dodatne informacije

Boja

Bijela

Brend

Publik Praktikum

Djeca

Dječaci, Djevojčice, Unisex

Uzrast

3 godine, 3-5 godina, 4 godine, 5 godina, 6 godina

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “100 MONTESORI AKTIVNOSTI ZA OTKRIVANJE SVIJETA 3-6 godina”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

100 MONTESORI AKTIVNOSTI ZA OTKRIVANJE SVIJETA 3-6 godina

Menu
Kategorije